Forskellen på foodservice og catering? Øh ...

Branchefolk enige om, at catering-ordet kan skabe problemer

Når man leverer fødevarer til storkøkkener, restauranter og kantiner - så er man i foodservice-branchen. Eller er det catering-branchen? Eller er man i begge brancher, fordi det er præcis det samme?

Vi har stillet det helt enkle spørgsmål til nogle branchefolk: Hvad er forskellen på foodservice og catering egentlig?

Ronny Sonny, salgschef hos BC Catering, Odense:
- Det er det samme. Eller nej, det er lidt mere kompliceret, for catering er delt op i to. Det er både det, som vi laver, altså det samme som foodservice, men det er også færdigmad ud af huset.

- Jeg er da flere gange blevet spurgt, om ikke jeg lige kan sende et menuforslag, specielt i forbindelse med konfirmationstiden. Nej, det kan jeg ikke - men jeg kan sende et katalog, hvis man har et cvr-nummer.

Stig Nyman, salgs- og forretningsudvikler, Dansk Cater
- Det er et godt spørgsmål. Men jeg vil sige, at foodservice er levering af fødevarer, og at catering er både produktion og levering.

- Når jeg fortæller, at jeg arbejder hos Dansk Cater, bliver jeg mange gange spurgt om "laver du så mad?" Men det er af folk uden for branchen. I branchen ved man godt, at catering kan betyde begge dele.

Jacob Vilhemsen, konsulent hos BC Catering, Kolding:
- Jeg kan bedst lide at kalde det catering. Jeg har været med i branchen siden 1982, og da hed det catering - vi troede, at det var vores ord for branchen

- Men med årene er det blevet sådan noget udvandet noget, for nu siger man også catering om dem, der leverer mad ud af huset. Jeg har været udsat for mange, der gerne vil bestille mad, og så må jeg jo sige "nej, ring til kroen".

Wikipedia, online-leksikon med svar på næsten alt:
Catering: Catering er levering af mad og drikke fra et stort køkken til institutioner, kantiner, fly eller lignende.
Foodservice: Foodservice (amerikansk engelsk) eller catering-industri (britisk engelsk) definerer de forretninger, institutioner og virksomheder, der er ansvarlige for ethvert måltid tilberedt uden for hjemmet.

Læserne:
Hvad mener du? Skriv gerne din mening om/dine erfaringer med foodservice contra catering i kommentarfeltet herunder.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Nyhedsbrev

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Online Avis Arkiv

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Måltidsboxen skal redde travle familier

Andefedtsburgere rykker vestpå

Purung restaurantchef skal sætte fut i Sunset Boulevard

Genåbning: Første 50 gæster får gratis burgere i et år

Restaurationsbranchen sætter samfundsansvar på menuen

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Køkkenchefen blev juicemester

- Det er meget, meget spændende at være udvikler, siger Leslie Jørgensen, der har ansvar for Rynkebys Bramhults-serie

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Tankmad har fået et kvalitetsløft

Horesta: Ny app kan skade branchen

Tarteletcafé er et enormt hit

Sushibar - nu også på Bornholm

Jysk hotelchef drømmer om en gourmetrestaurant

Restauranter kan nu også bruge Nøglehulsmærket

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

JEROS A/S på Internorga 2018

Den 1. marts 2018 - Symposium om værdikædeoptimering og sensorer til fødeva...

FØDEVARESVINDEL - Vurdering og styring af risici

JEROS A/S på messer worldwide

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Send til en kollega

0.141