Forskellen på foodservice og catering? Øh ...

Branchefolk enige om, at catering-ordet kan skabe problemer

Når man leverer fødevarer til storkøkkener, restauranter og kantiner - så er man i foodservice-branchen. Eller er det catering-branchen? Eller er man i begge brancher, fordi det er præcis det samme?

Vi har stillet det helt enkle spørgsmål til nogle branchefolk: Hvad er forskellen på foodservice og catering egentlig?

Ronny Sonny, salgschef hos BC Catering, Odense:
- Det er det samme. Eller nej, det er lidt mere kompliceret, for catering er delt op i to. Det er både det, som vi laver, altså det samme som foodservice, men det er også færdigmad ud af huset.

- Jeg er da flere gange blevet spurgt, om ikke jeg lige kan sende et menuforslag, specielt i forbindelse med konfirmationstiden. Nej, det kan jeg ikke - men jeg kan sende et katalog, hvis man har et cvr-nummer.

Stig Nyman, salgs- og forretningsudvikler, Dansk Cater
- Det er et godt spørgsmål. Men jeg vil sige, at foodservice er levering af fødevarer, og at catering er både produktion og levering.

- Når jeg fortæller, at jeg arbejder hos Dansk Cater, bliver jeg mange gange spurgt om "laver du så mad?" Men det er af folk uden for branchen. I branchen ved man godt, at catering kan betyde begge dele.

Jacob Vilhemsen, konsulent hos BC Catering, Kolding:
- Jeg kan bedst lide at kalde det catering. Jeg har været med i branchen siden 1982, og da hed det catering - vi troede, at det var vores ord for branchen

- Men med årene er det blevet sådan noget udvandet noget, for nu siger man også catering om dem, der leverer mad ud af huset. Jeg har været udsat for mange, der gerne vil bestille mad, og så må jeg jo sige "nej, ring til kroen".

Wikipedia, online-leksikon med svar på næsten alt:
Catering: Catering er levering af mad og drikke fra et stort køkken til institutioner, kantiner, fly eller lignende.
Foodservice: Foodservice (amerikansk engelsk) eller catering-industri (britisk engelsk) definerer de forretninger, institutioner og virksomheder, der er ansvarlige for ethvert måltid tilberedt uden for hjemmet.

Læserne:
Hvad mener du? Skriv gerne din mening om/dine erfaringer med foodservice contra catering i kommentarfeltet herunder.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Caspers bornholmske flymad er et hit

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Restaurant fortsatte salget trods rotter

Nyhedsbrev

Nye måltidskasser fik en flyvende start

Online Avis Arkiv

Jyde stormer frem med gourmet-catering

Nu udvider han til tredobbelt størrelse

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

MASH vil have nye ejere med ind

MeMu-souschef vandt Hotdog DM

Nordjysk restaurant vinder kokkekamp - igen

Foodservice Danmark skifter direktør igen

Bæredygtigt fanget hellefisk – en delikatesse fra Vestgrønland

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

International rådgivning på højt niveau

Prisen går til… Noma

Restauranten bliver den første modtager af Københavns Snedkerlaugs nye pris

Færre øko-grøntsager efter tør sommer

Kage-mænd køber kaffekæde

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Madklubben udvider i Århus

Investeringer æder af foodservice-grossisters overskud

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Ingen danske medaljer ved sommelier NM

Kantiner og restauranter i trekantområdet inviteres til Markedsdag

Madentreprenør åbner nyt spisested

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Københavns Madhus får ny direktør

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskem...

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Send til en kollega

0.136