23948sdkhjf

Forskellen på foodservice og catering? Øh ...

Branchefolk enige om, at catering-ordet kan skabe problemer

Når man leverer fødevarer til storkøkkener, restauranter og kantiner - så er man i foodservice-branchen. Eller er det catering-branchen? Eller er man i begge brancher, fordi det er præcis det samme?

Vi har stillet det helt enkle spørgsmål til nogle branchefolk: Hvad er forskellen på foodservice og catering egentlig?

Ronny Sonny, salgschef hos BC Catering, Odense:
- Det er det samme. Eller nej, det er lidt mere kompliceret, for catering er delt op i to. Det er både det, som vi laver, altså det samme som foodservice, men det er også færdigmad ud af huset.

- Jeg er da flere gange blevet spurgt, om ikke jeg lige kan sende et menuforslag, specielt i forbindelse med konfirmationstiden. Nej, det kan jeg ikke - men jeg kan sende et katalog, hvis man har et cvr-nummer.

Stig Nyman, salgs- og forretningsudvikler, Dansk Cater
- Det er et godt spørgsmål. Men jeg vil sige, at foodservice er levering af fødevarer, og at catering er både produktion og levering.

- Når jeg fortæller, at jeg arbejder hos Dansk Cater, bliver jeg mange gange spurgt om "laver du så mad?" Men det er af folk uden for branchen. I branchen ved man godt, at catering kan betyde begge dele.

Jacob Vilhemsen, konsulent hos BC Catering, Kolding:
- Jeg kan bedst lide at kalde det catering. Jeg har været med i branchen siden 1982, og da hed det catering - vi troede, at det var vores ord for branchen

- Men med årene er det blevet sådan noget udvandet noget, for nu siger man også catering om dem, der leverer mad ud af huset. Jeg har været udsat for mange, der gerne vil bestille mad, og så må jeg jo sige "nej, ring til kroen".

Wikipedia, online-leksikon med svar på næsten alt:
Catering: Catering er levering af mad og drikke fra et stort køkken til institutioner, kantiner, fly eller lignende.
Foodservice: Foodservice (amerikansk engelsk) eller catering-industri (britisk engelsk) definerer de forretninger, institutioner og virksomheder, der er ansvarlige for ethvert måltid tilberedt uden for hjemmet.

Læserne:
Hvad mener du? Skriv gerne din mening om/dine erfaringer med foodservice contra catering i kommentarfeltet herunder.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Nyhedsbrev

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Online Avis Arkiv

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Send til en kollega

0.229