23948sdkhjf

Bedre køkkener skal give beboere madglæden tilbage

Nu kan kommunerne søge om at få del i puljen til at forbedre eller forny køkkener på plejehjem

I Finansloven 2017 er der afsat 425 millioner kroner til etablering, renovering eller genåbning af lokale køkkener på de enkelte plejehjem. Målet er at bringe måltidet og madlavningen tættere på så mange ældre som muligt. Den pulje kan kommunerne nu søge om at få del i.

- En god appetit og glæden ved mad er vigtig for alle, men især for svækkede ældre, som har ekstra meget brug for gode og nærende måltider. Jeg tror på, at hvis vi rykker køkkenet tættere på beboerne på plejehjemmene, og måske også involverer de ældre i den daglige madlavning, så får vi gladere ældre, der spiser mere, siger ældreminister Thyra Frank (LA).

Samarbejde
Kommunerne kan, gerne i samarbejde med almene boligorganisationer, selvejende institutioner og private leverandører, etablere mindre køkkener på de enkelte afdelinger eller produktionskøkkener, hvor man kan tilberede frisklavet mad til hele plejecentret.
Man kan også bruge pengene på at renovere nedslidte køkkener, hvis de på den måde bliver mere funktionsdygtige og i højere grad kan bruges i den daglige madlavning eller bagning.

- Nu håber jeg – og vil rigtig gerne opfordre til – at kommunerne griber denne mulighed og søger puljen. Rammerne og oplevelserne omkring madlavningen er nemlig utrolig vigtige, og med nye, bedre køkkener på plejehjemmene giver kommunerne de ældre et værdifuldt rum for socialt samvær sammen med duften af nylavet mad, siger Thyra Frank.

Læs også: Ny kampagne: Mere økologi i offentlige køkkener

Det er en forudsætning for at få penge fra puljen, at beboernes husleje ikke stiger, hvis de får et køkken på afdelingen, hvor de bor.

Der er ansøgningsfrist 28. marts.


Mere om: køkkener | pulje
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Nyhedsbrev

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Online Avis Arkiv

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Send til en kollega

0.182