Fremtidens kantine: Man både spiser og arbejder der

Internet, sjovere kaffemaskiner og hyggelige oaser vinder frem

Fremtidens kantine er ikke bare en spisesal.

Den bliver i langt højere grad et multirum, hvor virksomhedens medarbejdere sætter sig for at arbejde, og som de benytter som uformelt samlingssted gennem hele arbejdsdagen.

Det konstaterer to cateringfolk med fingeren på pulsen, Lasse Köhler og Stig Nyman, der begge arbejder som salgs- og forretningsudviklere hos Dansk Cater.

Deres opgave går blandt andet ud på at hjælpe Dansk Caters kunder i køkkener og kantiner med at blive klar til fremtiden. I den forbindelse har de gransket alverdens trends, og de er ikke i tvivl om, at mange kantiner kommer til at ændre sig drastisk.

- Kantinerummene ændrer simpelthen karaktér. Store virksomheder som Google og Facebook har allerede indrettet deres kantiner, så medarbejderne arbejder og holder møder i kantinen, nævner Lasse Köhler, som ikke er i tvivl om, at det er dén vej, det kommer til at gå også i helt "almindelige", danske kantiner.

Blandt andet fordi vi holder flere og flere møder, og fordi folk har behov for at være fleksible og online, uanset hvor de er. Derfor anbefaler Dansk Cater også, at hvis kantinen skal bruges som arbejdsplads, så skal der være en hurtig internetforbindelse og masser af stikkontakter.

En projektor og whiteboards i kantinen kan også være en god idé - og i så fald skal projektoren ikke hænges op ved buffeten, så den generer kantinemedarbejderne, nævner Stig Nyman.

Alle andre medabejdere skal naturligvis heller ikke generes af hinanden, når de laver forskellige aktiviteter. Derfor vil fremtidens kantiner naturligt indeholde mindre rum og hyggelige oaser, som kan skabes ved hjælp af planter, flytbare vægge og blødere møblement, lyder et andet råd fra Dansk Cater-udviklerne.

Kaffestationer på en arbejdsplads er også et område, der kan være en god idé at se nærmere på - måske bør der kun være én kaffemaskine, og den bør i så fald stå i kantinen. Det er simpelthen sjovere, mener de to trend-eksperter.

- Hvis en virksomhed for eksempel har en udviklingsafdeling og en salgsafdeling, og de har hver sin kaffestation, så mødes medarbejderne fra de to afdelinger ikke ret tit og falder i snak. Det gør de derimod, hvis de allesammen skal hente kaffe i kantinen, konstaterer Lasse Köhler.

- Sådan en uformel smalltalk er med til at styrke arbejdspladsen og sammenholdet, og det giver ofte mere kreativitet og produktivitet, tilføjer han.

Lasse Köhlers og Stig Nymans arbejde er også udtryk for, at Dansk Cater - der ejer både AB Catering, BC Catering og Inco - selv er i gang med at ændre sig:

- Vi bliver mere og mere en sparringspartner for vores kunder frem for bare en leverandør. Vi vil gerne hjælpe dem med at udvikle deres forretning, og dér er det ikke nok bare at vide noget om, hvilke madtendenser der er på vej, konstaterer Stig Nyman.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar

Mest læste

Forsiden lige nu

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Nyhedsbrev

Idérig kok har succes i medborgerhus

Online Avis Arkiv

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Andefedtsburgere rykker vestpå

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

Send til en kollega

0.195