23948sdkhjf

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

| Medlemsnyhed | Indrykket af DTU Food Tech

Grundkursus i hygiejnisk design har til formål at klæde både udstyrsproducenter og fødevareproducenter på til deltagelse i arbejdsprocesser, inden for kvalitetssikring, rengøring, vedligehold og specifikation af produktionsudstyr.

Det rette hygiejnisk design kan være med til at modvirke de dårlige historier om tilbagetrækning af fødevarer og ringe rengøring, som vi har set nogle af hen over sommeren.

Hygiejnisk design begynder med udstyrets design og konstruktion, men er tillige et essentielt værktøj i installation, drift, renhold og vedligehold. Hygiejnisk design er derfor ikke kun en disciplin for maskinbyggeren, men noget, som alle der er involveret i processer omkring sikring af proceshygiejne og produktion af sikre fødevarer har behov for.

Grundkursus i hygiejnisk design kommer netop rundt i alle de relevante områder og sikrer deltagerne sammenhængende kompetencer til at forstå, hvordan hygiejnisk design kan inkluderes i de daglige processer. Kurset bygger på en lang indsats på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) med forskning og undervisning inden for hygiejnisk design af procesudstyr og fødevarekontaktmaterialer, samt kompetencen i Danmarks eneste EHEDG Testcenter, Center for Hygiejnisk Design ved DTU Fødevareinstituttet. Det er netop Centret, som løbende afholder efteruddannelsen, Grundkursus i Hygiejnisk Design - et kursus som har eksisteret mere end 17 år og stadig har undervisningskræfter, som har medvirket siden begyndelsen.

Kurset er relevant for alle størrelser af virksomheder og medarbejdere med både ingen og nogen erfaring indenfor området.

Ønsker du at læse mere eller kontakt Lissi Holm  

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
DTU Food Tech

Kemitorvet
Bygning 201
2800 Kgs. Lyngby
Danmark
DTU Food Tech

Send til en kollega

0.067