23948sdkhjf

FKM uden kompromis

| Medlemsnyhed | Indrykket af Superfos

Emballageprodukter til fødevarer fra RPC Superfos er sikre og i overensstemmelse med gældende lovgivning. Alle fødevarekontaktmaterialer (FKM) bliver indgående testet af eksperter hos Eurofins Consumer Product Testing.

Fødevarekontaktmaterialer skal leve op til en række strenge krav og bestemmelser, og af indlysende årsager er fødevareproducenter optaget af både at sikre forbrugerne og at kunne vise, at deres produkter stemmer overens med gældende lovgivning.

Uafhængig tredjepart står for analyse og test
Et samarbejde med RPC Superfos om fødevareemballage giver ro i sindet. Kvalitet og hygiejne i hele produktionsprocessen er en topprioritet i RPC Superfos ligesom overensstemmelse med relevant europæisk lovgivning på området er det. For at opnå det højeste niveau af troværdighed og ekspertviden, trækker RPC Superfos på den uafhængige specialistvirksomhed Eurofins Consumer Product Testing.

“Fødevaresikkerhed er en helhjertet prioritet hos os i RPC Superfos. Vi har det rigtig godt med, at alle nødvendige tests, inklusive grundige analyser af alle kombinationer af polymerer, master batch og labels bliver udført af de uafhængige specialister fra Eurofins,” siger Michał Kamiński, Divisional Quality Manag­er hos RPC Superfos.

RPC Superfos ligger i front
Eurofins Consumer Product Testing i Danmark er en del af den globale virksomhed Eurofins Scientific og  er ISO 17025 certificeret. Brian Jensen, seniorkonsulent, cand.scient. i kemi, er en af specialisterne hos Eurofins Consumer Product Testing og arbejder med RPC Superfos. Han siger:

“På markedet for fødevareemballage ligger RPC Superfos helt i front, når det gælder overensstemmelsestests. RPC Superfos investerer massivt i tredjeparts-analyser og går aldrig på kompromis med fødevaresikkerhed.” Han fortsætter:

“Vi er meget tilfredse med at have RPC Superfos som kunde. De går oprigtigt op i overensstemmelse med FKM-krav. Der bliver stort set aldrig sat spørgsmålstegn ved de anbefalinger, vi kommer med, og det er helt op til os at beslutte, hvad der skal testes, og hvordan det skal gøres.”

Effektiv og passende FKM test
Eurofins gennemgår grundigt de lovkrav, der gælder FKM på internationalt plan og afgør, hvilke test og undersøgelser, der er påkrævet – hverken mere eller mindre. Eurofins danner sig et overblik over produktporteføljen og går så grundigt til værks med at analysere alle plastemballagematerialer fra RPC Superfos. Materialerne grupperes, og for of hver gruppe udarbejdes relevante testplaner. På laboratorierne hos Eurofins gennemfører man de forskellige tests, inkl. for generel migration, specifik migration, indhold og NIAS (Non-Intentionally Added Substances).

Sikker og fleksibel innovation
Fødevareproducenter (og andre producenter) kan hos RPC Superfos Innovation Center i Randers udvikle deres egen unikke plastemballageløsning i tæt samarbejde med RPC Superfos designingeniører og teknikere. Med det test set-up i ryggen, som Eurofins står for, kan man dér på sikker vis forsøge sig med forskellige kombinationer af råmaterialer og kort tid efter stå med et prøveeksemplar af sin emballage i hånden. Det giver tryghed og åbner for kreativitet og fleksibilitet i udviklingen af nye plastemballageløsninger.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Superfos

Send til en kollega

0.063